Om oss

Katarina

Katarina är grundare av Essence of You.  “Jag vill att det ska finnas en plats dit du kan komma för att må bra både kroppsligt och själsligt - och jag tror verkligen att vi kan fylla det behovet” säger Kia som håller i klasser i hatha-, vinyasa och och yinyoga, samt i Flow Motion; lugna, mjuka, funktionella styrkepass. Dessutom har hon startat upp "Yoga för idrottare" som gjort att en ny målgrupp fått upp ögonen för yogan och dess effekter.

5 år i landslaget i rytmisk gymnastik, arbete inom marknadsföring, internationella relationer och kultur, utbildning inom funktionell träning, kinesiologi och massage, många år som egenföretagare och en gedigen utbildning till yogalärare inom hatha-, vinyasa, och yinyoga kan sammanfatta Kias bakgrund.

Julia

Julia är  i grunden psykolog och psykoterapeut, handledare och lärare. Under de senaste åren har hon arbetat i olika chefs- och ledningsroller samt som organisationskonsult inom företagshälsovården. Men hon har också en tvåårig yoga- och meditationslärarutbildning inom kundaliniyogatraditionen i ryggen, samt är lärare i Medicinsk yoga och restorative yoga. Under 2020 fyller hon på kunskaperna ytterligare med en multi-style yogalärarutbildning i hatha-, vinyasa- och yinyoga. "Jag ser fram emot att vara i en yogagemenskap i en studio som erbjuder en bredd i sitt utbud. Yoga och meditationsutövande utgör en enorm källa till ökat fysiskt och psykiskt välbefinnande. Jag fascineras av de uråldriga lärorna och teknikerna som på senare år visat sig ge positiva effekter på hälsan även genom ett västerländskt vetenskapligt sätt att se på människan. På mina yogaklasser vill jag att utövarna känner att de kommer i kontakt med och återupptäcker relationen till sig själva och till sin omgivning med nyfikenhet och värme", säger Julia.

Frida

Frida är i grunden utbildad konstvetare och animatör. Tack vare sitt friskvårdsintresse utbildade hon sig till massageterapeut och har arbetat många år och med särskild fokus på kvinnor; före, under och efter graviditet. Frida håller kurser i gravidyoga.

Sedan 2013 är Frida utövare av yoga genom Yoga Monks-skolan i Göteborg. YM är en unik Hatha- och vinyasa yoga-metod med fokus på bindväven, utvecklad av Jonathan Monks (London). Lika länge har hon haft en daglig Sadana (egen träning). ”Att utöva något metodiskt och regelbundet på detta sätt, är i sanning transformativt. Behovet att få dela med mig av mina insikter samt själva metoden som sådan kom över mig sakta men säkert, även om yogalärare inte var något jag strävade efter initialt”. Efter en treårig lärarutbildning för Jonathan och Mithila Kara (Gbg) erbjuder hon sedan 2018 YM klasser samt YM gravidyoga.  

Frida har tagit en paus från kroppsbehandlingar och utvecklar vid sidan om yogan sitt företag inom illustration och hantverk med ullprodukter, bland annat yogamattor i ull. Läs mer här.


Lenita

2005 gick Lenita sin första utbildning för att bli personlig tränare. Detta gjorde hon i Australien, och det väckte hennes stora passion för träning och resor. Sedan dess har hon gått en mängd utbildningar inom träning och hälsa. Hon är idag förutom PT utbildad kostrådgivare, gruppträningsinstruktör och yogalärare. Yogan kom in i livet i samband med en bilolycka – och där och då kände Lenita att hon hittade hem. Hon har precis slutfört sin 500h certifiering som yogalärare. Yogan är passionen, likaså teamkänslan i gruppträningssalen och varje individs kroppsanatomi.

På Essence of You vill Lenita ge både individen och hela gruppen uppmärksamhet och kroppskännedom. Att sträva efter individualitet och självkänsla. ”Jag tror på devisen att alla kan yoga, och tillsammans med mig ska jag se till att du får yoga efter dina egna förutsättningar och din egen känsla för vad du vill ha och behöver just idag. Yoga is for everyone – and for every body”, säger Lenita.


Anna

Anna är vinyasayogalärare, men kom först i kontakt med yogan via Yinyoga, då ett diskbråck hindrade henne att träna som hon tidigare gjort. Yogan bidrog till läkning av ryggen, men blev också ett verktyg för att leva mer hållbart.

Yogaresan fortsatte och Yinyogan kompletterades med en mer dynamisk Global Yoga samt en lärarutbildning i vinyasayoga.

Yogan har varit en del av Annas liv under många år och fördjupades ytterligare under året hon gick sin yogalärarutbildning, då även meditation och andningstekniker började ta allt mer plats i vardagen.

Anna är verksam inom ledarskap, kundservice och försäljning och har även en bakgrund inom HR och rehabilitering. Det som utmärker henne oavsett uppdrag eller situation är hennes engagemang, värme och genuina intresse för människor.

Under yogaklasserna refererar hon gärna till likheterna mellan det du möter på mattan och vardagliga situationer.

"Det är otroligt roligt att vara en del av Essence of You, en härlig plats med ett holistiskt synsätt på hälsa och välmående. Att ha allt under samma tak är fantastiskt", säger Anna.
Anna är ledig under vårterminen 2021. 


Hanna

Hanna kom i kontakt med yoga i 14-årsåldern när hon började gå på yogaklasser på sitt lokala gym. Då hon senare köpte en bok om Iyengar yoga (Light of yoga), växte intresset och yogan fick stegvis en plats i hennes vardag. "Att utöva yoga dagligen hade massor av positiva effekter på mig såväl fysiskt som mentalt", säger Hanna. "Framförallt hjälpte yogan mig att förstå hur alla de val jag gör såväl i yogasalen som utanför, har en direkt påverkan på mig och mitt liv och att jag med denna vetskap har makten att förändra min egen framtid genom att vara i nuet och göra medvetna val idag".

Hanna är utbildad Hatha- och Ashtangainstruktör och är även instruktör i Sharat Arora Yoga Method, som hon studerat direkt med Sharat Arora, grundare av metoden och nära student till B.K.S Iyengar under 7 år.
Hanna studerar utomlands under vårterminen 2021.


Stina

Stina är qiqongistruktör, utbildad på Qigong Akademien i Stockholm.
Stina fann själv Qigong då hon letade verktyg till sig själv för att lindra värk och fibromyalgi, och inte längre kunde träna som hon tidigare gjort. Qigongen ledde till djupare avslappning, bättre sömn, minskad oro, ökad rörlighet i lederna och bättre blodcirkulation. "Med min Qigong vill jag förmedla inre lugn, återhämtning, omtanke och vetskap om hur vi med energins & intentionens kraft kan påverka vår vardag", säger Stina.

”Att ingå under Essence of You:s tak känns fint då alla delar; sinne, kropp och själ behöver tas hand om. Här ges en möjlighet till det", fortsätter hon.

I flera år drev Stina butiken InSpirit i Alingsås men kände att hon ville ta de goda relationerna med kunderna till en ny dimension. Därmed började resan mot hennes nya liv. Läs mer om Stina här


Lina

Lina är kost- och hälsorådgivare och arbetar för att hennes klienter ska hitta sitt optimala förhållande mellan kost, motion, sömn och alla andra parametrar som utgör deras vardag.

Fysisk rörelse har alltid funnits med Lina genom livet. Idag i form av skogspromenader med hunden, traillöpning, yoga, styrketräning och tennis. Meditation har en självklar plats i vardagen sedan många år tillbaka. "Det är där jag landar och hittar tillbaka till mig själv", säger hon.

Det som är bra för människan är bra för miljön och tvärtom, menar Lina, som
också är verksam i Bright Living, ett företag som utvecklar hållbara bostäder. "En hållbar livsstil innebär även att värna om miljön och det är ett privilegium att få arbeta med hållbarhet på flera olika plan då allt i slutändan hänger ihop".  


Maria

Maria är i grunden socionom och hälso- och livsstilsterapeut. På senare år har hon utbildat sig vidare inom energiterapi med inriktning meditation och healing.  

”Under vidareutbildningen gjorde jag själv ett stort inre arbete som ledde till ett uppvaknande. Jag insåg att vi är mer än bara vår fysiska kropp och blev mer och mer medveten om min intuition och att det vi sänder ut attraherar vi in. 

Meditationen blev mitt verktyg, den hjälpte mig vidare i kontakten med mitt inre", berättar Maria.

2018 startade hon upp sitt företag Indigo mind and soul med inriktning meditation och healing. Hennes healingmeditationer blev redan från början mycket uppskattade.

”Syftet med mina meditationer är att du ska komma i kontakt med ditt inre ljus och din inre kraft. Att du ska bli mer energimedveten och inse hur lätt du kan fylla på, höja eller transformera din energi. Det finns flera healingmetoder ute nu, men för mig spelar metoden mindre roll.  Jag som healer är bara kanalen. Healing finns tillgängligt för alla och vem som helst kan lära sig om man bara vill och är öppen för det. Det bästa är att vara i ett tillstånd av förväntan och att ha tillit till processen, att du får exakt det du behöver just nu”, avslutar Maria.